308 PELNĖ PRESTIŽINĮ „RED DOT“ APDOVANOJIMĄ UŽ DIZAINĄ

 „Peugeot 308“ pelnė aukščiausiu bet kurios srities produkto dizaino įvertinimu laikomą „Red Dot“ apdovanojimą. Būtent šis modelis 2022-aisiais nugalėjo prestižinio konkurso automobilių ir motociklų kategorijoje.

Iš 50 įvairių sričių ekspertų sudaryta tarptautinė „Red Dot Award“ konkurso komisija vertindama išskyrė naujojo Prancūzijos gamintojo modelio patrauklumą, stiliaus originalumą, kokybę ir novatoriškus interjero „i-Cockpit“ sprendimus. 308 hečbekas tapo septintuoju tokio pripažinimo sulaukusiu „Peugeot“ modeliu.

1955-aisiais Vokietijoje pirmą kartą surengtas dizaino konkursas per ilgą laiką tapo įvairių produktų estetikos vertinimo etalonu. Kiekvienais metais šie specialistai už geriausią dizainą apdovanojimus skiria net 51 kategorijos gaminiams. Aukščiausią „Red Dot“ įvertinimą visame pasaulyje klientai laiko kokybės, sumanaus dizaino ir išskirtinės ergonomikos garantu.

„Didžiuojamės gavę daugelio įmonių taip trokštamą „Red Dot“ apdovanojimą už „Peugeot 308“ dizainą. Mūsų naujasis logotipas simbolizuoja rūpestį ir aistrą, su kuria buvo kuriamas šis modelis. Automobilio dizainas pavergia savo žavesiu, technologine pažanga, mūsų inžinierių meistriškumą ir tikslumą atspindinčia kokybe. Gautas prestižiškiausias apdovanojimas už produkto dizainą patvirtina, kad kurdami naujojo automobilio išvaizdą priėmėme teisingus sprendimus“, – sakė „Peugeot“ prekių ženklo vadovė Linda Jackson.

Diktuos ateities madas

/image/70/4/peugeot-308-reddotproductdesign-2022.819704.jpg

„Peugeot 308“ išsiskiria salono erdve, tačiau automobilio siluetas atrodo itin dinamiškai ir nepaliko abejingų komisijos narių. Tai pirmasis „Peugeot“ modelis, papuoštas naujuoju herbo stiliaus logotipu. Į radiatoriaus groteles integruota impozantiška liūto galva tuo pat metu yra stilingas būdas paslėpti radarą ir priekinius daviklius. 

Iš tolo pastebimos vertikalios priekinių dienos žibintų juostos ir pagrindinės „Matrix LED“ šviesos (montuojamos GT ir „GT Pack“ versijose) užtikrina gerą matomumą ir saugumą vairuojant kasdien. Prekių ženklo tapatybę pabrėžia liūto nagus primenantys trijų LED juostelių galiniai žibintai.

Salone labiausiai žvilgsnį traukia virš kompaktiško vairo įrengtas trimatis „i-Cockpit“ prietaisų skydelis. Patobulintoje vairuotojo vietoje atsirado individualiai nustatomi „i-Toggles“ mygtukai ir naujas intuityviau, panašiai, kaip ir naudojantis išmaniuoju telefonu, valdomas jutiklinis ekranas.

Už ergonomiką ir plačias nustatymo galimybes automobilio sėdynėms Vokietijos medikų organizacija „Akcija už sveiką nugarą“ (vok. Aktion Gesunder Rücken, AGR) skyrė joms kokybės sertifikatą. Viduje keleiviai gali atkreipti dėmesį į kokybiškas detales: aštuonių pasirenkamų spalvų LED apšvietimą ar, priklausomai nuo įrangos lygio, siūlomą „Alcantara“ odos arba aliuminio durų apdailą. 

Prancūzijos gamintojas laikosi pasirinkimo laisvės filosofijos, todėl naujasis „Peugeot 308“ gali būti komplektuojamas su įvairiais jėgos agregatais. Greta tradicinių vidaus degimo variklių pirkėjams taip pat siūlomos ir dvi hibridinės galios sistemos.

Išskirtinis įvertinimas

/image/70/5/peugeot-308-1.819705.jpg

308 tapo septintuoju prestižinį „Red Dot“ apdovanojimą pelniusiu „Peugeot“ modeliu. 2010 metais pirmą kartą šis reikšmingas įvertinimas buvo skirtas RCZ kupė, 2014-aisiais išskirtinio pripažinimo sulaukė 308 SW universalas, 2016-aisiais buvo apdovanotas keleivinis „Traveller“, 2017-aisiais lygių neturėjo miesto visureigis 3008, o 2020-aisiais „Red Dot“ konkurse triumfavo miesto hečbekas 208 ir krosoveris 2008.

Naujasis 308 rinkoje debiutavo 2021 metų pabaigoje, o gautas „Red Dot“ apdovanojimas už dizainą yra jau vienuoliktas įvairiuose tarptautiniuose konkursuose šiam modeliui skirtas aukščiausias įvertinimas.

Nuo 1955-ųjų teikiami „Red Dot“ apdovanojimai tarptautiniu mastu laikomi geriausiai žinomu kokybės ir sėkmingų dizaino sprendimų indikatoriumi. Kartą per metus „Red Dot Awards“ apdovanojimai skiriami trijose pagrindinėse – produkto dizaino, prekių ženklo ir komunikacijos dizaino bei konceptualaus dizaino – kategorijose.

Konkurso komisiją sudaro 50 skirtingoms šalims atstovaujančių ekspertų. Tai ne tik dizaineriai, bet ir architektai bei įvairių disciplinų dėstytojai.

Footer Image Example